Skip to content

Huidaandoeningen

Acne en acnelittekens

Acne

Eén van de meest voorkomende huidproblemen is acne. Veel mensen, maar vooral jongeren, krijgen hier mee te maken. Kenmerken van acne zijn puistjes, mee-eters (whiteheads en blackheads), grove poriën, roodheid, fistels en cysten. Maar hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat simpel gezegd door een overmatige talgproductie. Wat het moeilijker maakt is dat deze talgproductie onder invloed staat van hormonen. Bij deze hormonen kan erfelijkheid een rol spelen, maar kunnen ook voeding, stress of cosmetica van invloed zijn. 

Normaliter raakt de huid zijn dode huidcellen vanzelf kwijt. Maar wanneer de huid meer talg produceert, kunnen huidcellen in de poriën vast blijven zitten waardoor ze verstopt raken. In de verstopte poriën verdubbelen bacteriën zich waardoor de porie ontstoken raakt en een puistje tevoorschijn komt. 

Acnelittekens

Hoe vervelend acne al is, kunnen er ook nog eens acnelittekens ontstaan. Het blijkt dat dit niet alleen bij ernstige vormen van acne gebeurt maar ook bij milde vormen van acne. Het is maar net hoe gevoelig je hiervoor bent. Precies om deze reden is het belangrijk om acne zo vroeg mogelijk te behandelen. 

Vaak zie je bij acnelittekens kleine kuiltjes in de huid, de structuur van de huid is oneven op de plekken waar acne heeft gezeten. 

Pigmentvlekken

Hoe ouder we worden, hoe meer we te maken krijgen met pigmentvlekken. De voornaamste reden is de zon, maar ook hormonale schommelingen, ontstekingen en ouderdom kunnen pigmentvlekken veroorzaken. Pigmentatie wordt veroorzaakt door een bruine kleurstof die aangemaakt wordt in de pigmentcellen. 

Rosacea

Heb jij last van roodheid in je gezicht, oppervlakkige vaatjes op de wangen, neus en/of kin? En komen daar ook bultjes en/of puistjes bij kijken? Dan zou het zomaar kunnen dat jij last hebt van rosacea.

De oorzaak van rosacea is onbekend. Wel weten we dat de huidaandoening gepaard gaat met een zwak vaatbed en dat er invloeden zijn op deze huidaandoening. Hier kan gedacht worden aan voeding, UV-straling, cosmeticaproducten en temperatuurwisselingen.

Rimpels en huidverslappingen

Rimpels en huidverslappingen, we krijgen er ooit allemaal mee te maken. Vanaf je 25e levensjaar maakt je lichaam minder collageen en elastine aan. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid en elastine voor de elasticiteit van de huid. Zodra deze stoffen afnemen worden rimpels en huidverslappingen zichtbaar.

Uv-straling, roken, alcohol, stress en veel bewerkte voeding hebben allemaal een slechte invloed op de huid. Alle vijf de punten zorgen voor vroegtijdige huidveroudering.

Keratosis Pilaris

Een groot deel van de bevolking heeft last van kleine ruw aanvoelende bultjes op de bovenarmen, benen, soms ook in het gezicht, op de billen of de romp. Deze bultjes noemen we keratosis pilaris en is een genetisch bepaalde keratinisatiestoornis.

De bultjes ontstaan doordat dode huidcellen zich opstapelen in de uitvoergang van de haarfollikel. De bultjes geven geen klachten maar kunnen cosmetisch zeer storend zijn.

Fibromen

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, komen heel vaak voor. Het is een uitstulping van overtollige huid en kan geen kwaad. Mogelijk is er een verband met wrijving, ouder worden en hormonen. Met de Zapper behandeling zijn ze binnen een minuut weg!

Donkere kringen

De huid rondom de ogen in zeer kwetsbaar en dun. Hoe ouder we worden hoe dunner deze huid wordt. Bij het dunner worden van de huid rondom de ogen schijnen pigment en bloedvaatjes snel door. Doordat de huid rondom de ogen kwetsbaar is worden hier rimpels ook sneller zichtbaar en kan vocht zich snel ophopen. Eye Treatment is hier een oplossing voor!

Elke huid is uniek en heeft een persoonlijk behandelplan nodig.

Benieuwd naar hoe wij samen jouw huid het beste kunnen behandelen?